Terug

Partners

De verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag 2020. De verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ is een initiatief van museumorganisatie Deventer Verhaal.

Open Monumentendag 2020 Deventer is mede tot stand gekomen dankzij financiële steun van Gemeente Deventer en Provincie Overijssel.

Met dank aan:

Rocketboys
Jeugdmusical en Theaterschool La TalenTia
Deventer Jeugdmusical
De Stentor
Bestwerk

Open Monumentendag Deventer 2020

Jaarlijks openen in het tweede weekend van september tientallen monumenten in de gemeente Deventer de deuren voor publiek. In verband met corona heeft Open Monumentendag dit jaar een vernieuwende, meer digitale presentatie.

Verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’ 
Speciaal voor Open Monumentendag 2020 organiseert Deventer Verhaal de verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’! De vijf finalisten van de verkiezing zijn bekend. Inmiddels heeft een jury alle aanmeldingen beoordeeld en vijf monumenten geselecteerd die nog strijden om de prestigieuze titel. De monumenten die nog steeds kans maken op de eretitel en een 3D opname van het monument zijn: de voormalige Houtmarktschool, de Synagoge in de Golstraat, de kerkwoning aan de Graaf van Burenstraat, de Lebuinuskerk met het carillon en de Dorpskerk in Bathmen.

Kidsreporters van Deventer Verhaal zijn de afgelopen week bij de finalisten ‘over de vloer’ geweest om het verhaal van het monument op camera vast te leggen. Het publiek kan van 1 t/m 10 september op deze website stemmen op één van deze vijf finalisten. Zij zijn vanaf dat moment geheel overgeleverd aan het publiek.

Partners